Description
Vingård: Davide
Ønolog: Pablo Estevez Pablo Estevez – bedste vinmager for unge vine i Spanien 2019.
Vinegroer: David Acha
Jord: Fattig, granitagtig og godt drænet.
Vinstokke alder: 25 år gamle – lav høstmængde, høj koncentration.
Kommune: Rias Baixas (Galicien)
Fremstillingsproces:
Lavet med traditionelle teknikker, og med lav indgriben. Stålsat på idéen om en ren, karakteristisk og håndlavet vin. Winemakingen er baseret på ærlig, simpel og klassisk tilgang. Små mængder af spontant fermenterede vilde gær kun. Respekt for karakteren og særpræget af hver høst.
Afstammet, knust, macereret med skal før koldfermentering. Skånsomt presset. Klaret. Spontant fermenteret med naturlig gær ved 18 grader celcius i 20 dage.
Aldring: Aldret i vineriet i 9 måneder på rustfrie ståltanke med frekvent omrøring. Lagret 2 måneder på flaske inden de er sat på markedet.
Udvikling: Stort potentiale for udvikling i flasken. Davide når dens fulde potentiale af elegance og ynde med tiden.
Smagsnoter: En følelsesladet Albarino som kombinerer intensitet, sprødhed og elegance i harmoni. En kompleks, sofistikeret vin med noter fra havet, skiller sig ud på des varietet af aromaer fra blandt andet hvide blomster, honning, urter, lys balsamico, mint, intens citrus (grape, citron) tropiske frugter og stenfrugter. I munden er den især frugtig, sprød, velstruktureret, fyldig og silkeblød. Smagfuld i den lange eftersmag og kraftige finish.
Servering: Denne er en vin med mange muligheder. På den ene side ligger de primære smagsnoter i starten af munden. Vinen kan let stå alene uden mad. På den anden side er den kompleks og elegant i munden med en blød mineralitet og derfor velegnet til forskellige fiskeretter. Lyst kød og semi-lagerede oste er ligeledes en god mulighed.
Serveres bedst ved 10-12°C