Description
Vingård: Vineys del Terrer
Ønolog: Josep Serra
Jord: Druer i en yderst kalkholdig jord Druerne er håndplukket på selve vingården
Vinstokke alder: 40 år gamle
Kommune: Vila-seca, Tarragona
Fremstillingsproces: Forsigtigt håndplukkede druer, høstes i 15 kg kasser, håndsorteres, druerne bliver presset blødt og dette giver en klar saft som fermanteres i ståltanke af 5. 000 L. Lagres herefter yderligere 6 måneder på ståltanke efter biodynamisk princip
Takket være en delikat udvinding, producerer vingården vine med lavt indhold af sulfitter. På denne måde kan vinen udtrykke sig selv grænseløst.
Fremtoning: Svag gul, ren og lys. En ren middelhavs Macabeo som udtrykker den kalkholdige jord, hvori de to varianter dyrkes
Næse: Udtrykker jorden og en frugtig og mineralske noter, yderst intens med nærmest en eksplosion af varierende noter. Sammen med en cremet struktur giver vinen righoldig saltet næse
Gane: Blanc del Terrer har yderst god balance, forskellige teksturer på alle områder, der blot fuldender produktet. Primære noter såsom grønne og hvide frugter giver struktur, finhed og elegance
Servering: Blanc del Terrer er en vin med mange muligheder. På den ene side ligger de primære smagsnoter i starten af munden. Vinen kan let stå alene uden mad. På den anden side er den kompleks og elegant i munden med en blød mineralitet og derfor velegnet til forskellige fiskeretter. Lyst kød og semi-lagerede oste er ligeledes en god mulighed
Serveres bedst ved 10-12°C