Description
Vingård: Vendrell Olivella
Ønolog: Joan Manel Vendrell
Økologisk dyrket – Biodynamiske principper.
Jord: Yderst kalkholdig jord
Vinstokke alder: mere end 70 år gamle
Kommune: Penedès
Fremstillingsproces: Håndplukkede druer, håndafstilkes og gæres de første 2 dage med drueskaller. Herefter 5 måneder yderligere på ståltanke efter biodynamisk princip. Takket være en delikat udvinding, arbejder vingården med lavt indhold af sulfitter. På denne måde kan vinen udtrykke sig selv uden grænser.
Fremtoning: Svag gul, ren og lys
Næse: Yderst intens med nærmest en eksplosion af varierende noter, blomster og frugt. Grønne, hvide og tropiske frugter fremkommer (såsom fersken, pære og ananas) sammen med menthol og balsamico toner.
Gane: Yderst god balance, forskellige teksturer på alle områder, der blot fuldender produktet. Primære noter såsom grønne og hvide frugter giver struktur, finhed og elegance, for blot at afrunde med en lang mineralsk eftersmag med yderst bløde saltvandsnoter, der efterlader munden frisk.
Servering: Denne er en vin med mange muligheder. På den ene side er de primære smagsnoter grøn og hvid frugt som ligger i starten af munden, hvilket gør denne vin ideel til velkomstdrinks, idet den let kan stå alene uden mad. På den anden side er den kompleks og elegant i munden med en blød mineralitet og derfor velegnet til forskellige fiskeretter. Lyst kød og semi-lagerede oste er ligeledes en god mulighed.
Serveres fra 10-12ºC
Reviews
There are no reviews yet.