Description
Vingård: Mas Gomà
Ønolog: na
Økologisk dyrket – Biodynamiske principper.
Jord: na
Vinstokke alder: na
Kommune: Penedès
Fremstillingsproces: Metode Ancestral. Druerne er høstet med en god modning i drueskindet og lægges på køl, for at sænke temperaturen og presse dem næste dag. Druerne bliver lagt til maceration for at udvinde den flotte farve og de elegante noter og mosten bliver fermenteret med gær fra egne druer indtil der er 20 g/l sukker tilbage. Herefter bliver mosten lagt på flasker, hvor den fermenterer videre indtil der ikke er mere sukker. Når fermentationen stopper, bliver resten af produktet distribueret uden andet tilsat, så dette produkt kan forblive så rent som muligt.
Fremtoning: Strågul og en smule uklar i udseendet. L’alba al Turó er både en elegant og smuk vin.
Næse: I næsen findes en god og stærk intensitet, med en bred vifte af florale og frugtige dufte (grønne æbler, hvide- og tropiske frugter såsom fersken, pære og ananas).
Gane: En god balance i hele munden, med forskellige teksturer, gør denne vin kompleks og unik i sit udtryk. De primære noter som findes i næsen, baner vej til en fin og elegant smag, og en mineralsk fornemmelse, med noter af citrus, som efterlader munden med en frisk og lækker fornemmelse. Boblerne heri er små og tynde, som gør den meget behagelig og slutter den godt af med en lang finish.
Servering: Denne er en meget alsidig mousserende vin. De primære noter af grønne og hvide frugter, gør denne vin til en ideel apperitif eller bare for sig selv. Den har også kompleksiteten og elegancen til at stille sig op til forskellige slags fisk og skaldyr, såsom bagt fisk eller paella. Hvidt kød og semi-aldrede oste er også en god mulighed.
Serveres fra 11-13ºC
Reviews
There are no reviews yet.