Description
Vingård: Bodegas D. Mateos
Oprindelsesbetegnelse: DOC
Jord: na
Vinstokke alder: 40 år
Kommune: Aldeanueva de Ebro, Rioja
Fremstillingsproces: Efter druerne er afstilkede, bliver de kold-macereret før fermentering ved 15°C i 4 dage. Herefter bliver de lagt i ståltanke for at fermentere ved kontrolleret temperatur i 25 dage. Så bliver der lavet en malolaktisk gæring, hvorefter mosten bliver lagt til lagring i ny og gamle franske egetræsfade 12 mdr. Nu bliver mosten klaret og sidenhen flasket, hvor den lagrer i 14 måneder inden distribution, 24 måneder på flaske.
Blend: 90% Tempranillo / 5% Grenache / 5% Graciano
Fremtoning: Navaldar har en strålende lys rubinrød farve.
Næsen: I næsen får man en intens og kompleks aromaer fra ældning. En Altid tilstedeværende baggrund af lakrids, sort frugt kompot (svedsker og tørrede figner . En finish med komplekse mineralaromaer, krudt og krydderier
Ganen: Navaldar er en lang og bred vin med en strukturret og silkeagtig baggrund. Fløjsagtig og venlig finish, der efterlader en lang hukommelse og nuancer af aldring
Servering: God til gryderetter med vildt og fjerkræ, grillet rødt kød, steg gris, foie gras, hærdende oste og spanske oste, og det anbefales at Navaral dekanteres 30 minutter før servering, sådan at vinen kan udtrykke sit fulde potentiale.
Serveres mellem 17°C