Description
Vingård: Davide
Ønolog: Pablo Estevez – bedste vinmager for unge vine i spaninen 2019.
Vinegroer: David Acha
Jord: Fattig, granitagtig og godt drænet.
Vinstokke alder: 25 år gamle – lav høstmængde, høj koncentration.
Kommune: Rias Baixas (Galicien)
Fremstillingsproces:
Baseret på bæredygtighed og respekt for det naturlige miljø, i følge økologisk og biodynamisk princip. Hver sort er fermenteret separat. Intakte drue, med kerne og presset med skånsomt.
Klarificering, spontan fermentation med naturlig gær kun ved 15 grader celcius i 20 dage.
Coupage: Albarino og Godello. En blanding af to fantastiske druer, kombineret i perfekt harmoni.
Om Godello: Druen er fra Ofelia-huset (Baion). En mikrogård som peger præcis den rigtige vej, for at sikre fantastisk modning af Godello-sorten i Salnés dalen.
Aldring: Aldret i vineriet i 9 måneder på rustfrie ståltanke med frekvent omrøring. Lagret 2 måneder på flaske inden de er sat på markedet.
Smagsnoter: Delikat og forførende. Skiller sig ud via sine florale og frugtige smage og aromaer, som bringer traditionel og nutidige nuancer med en intens og distinkt sprødhed.
Servering: Denne er en vin med mange muligheder. På den ene side ligger de primære smagsnoter i starten af munden. Vinen kan let stå alene uden mad. På den anden side er den kompleks og elegant i munden med en blød mineralitet og derfor velegnet til forskellige fiskeretter. Lyst kød og semi-lagerede oste er ligeledes en god mulighed
Serveres bedst ved 10-12°C